Een Hashtag Omdat We (Willen) Werken: #BEjobs

Een week later, zijn de resultaten geteld van de poll uit de vorige post en 1 hashtag is er als de grote winnaar uitgekomen: met een whopping 55% van uw stemmen, komt #BEjobs vrolijk uit de bus. (Ik had nochtans zelfs op WerkenTedju gestemd…)

Jullie massale reacties (positief en negatief) maakten me stiekem een beetje heel blij, en geeft ook aan dat een Belgische hashtag voor vacatures nuttig kan zijn om in de wirwar van duizenden dagelijkse tweets enkel de vacatures uit te vissen. Nu moeten we samen allemaal de volgende stap zetten en ervoor zorgen dat ie ook écht gebruikt kan worden. Hoe doen we dat?

 • Als je een vacature tegenkomt online en hem op Twitter post, de hashtag #BEjobs toevoegen
 • Bij een RT zonder de hashtag, Edit en RT en vrolijk toevoegen, simpels!
 • Er zelf een mini stukje over schrijven als je het een goed idee vindt!

Zelf ga ik ook een poging ondernemen om de grotere jobsites eens aan te spreken en kijken of zij achter het idee staan. Er is al feedback gekomen van Creative Skills in de vorige post, dat zij het op zich wel een goed idee vinden, maar wel vrezen dat het eventueel verkeer van de eigenlijke sites zou kunnen afsnoepen. Ik denk niet dat dit het geval is, gezien het korte berichten op Twitter zijn, met de job, link en hashtag. Dus zelfs als er ooit een website al die updates met #BEjobs zou aggregeren, linkt het nog steeds door naar de website waarop de vacature origineel geplaatst was.

Voor de duidelijkheid, mijn “agenda” hierachter? Geen. Uit ervaring weet ik dat werk zoeken hard werk is en dat de vacatures soms verstopt staan op een page van het bedrijf zelf. Ik hoop gewoon dat we Belgische vacatures beter kunnen filteren op Twitter, wat zowel voordelig is voor de jobzoeker als de bedrijven.

Leuke ideetjes om het idee om beetje te helpen promoten? Do get in touch!

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Een Hashtag Omdat We (Willen) Werken: #BEjobs

  1. sNarah says:

   Hopelijk wel ja, toch tenminste als het idee aanslaat! Bedoeling is vooral om de vacatures van de bedrijven zelf (niet via jobsites) die door random mensen getweet worden een beetje te groeperen. Laat maar horen als je via die weg iets vindt, maakt een leuk verhaaltje natuurlijk!

 1. sNarah says:

  Dat is op den duur wel de bedoeling, zou fijn zijn als de grotere jobsites het concept mee willen overnemen… Maar eerst eventjes het zijn gang laten gaan denk ik, als de community het kan gebruiken, zal het wel overgenomen worden denk (hoop) ik.

 2. Pingback: Notes By sNarah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s