Roooode Baaaaaaal!

Gisteren ging ik met een vriendinneke op zoek naar de rode bal die momenteel in het Leuvense rondhuppelt, en we vonden hem in al zijn rood- en grootheid op het Martelarenplein, geplet tussen de peilers en het dak van de bank. Dus een foto nemen, dat moest dan natuurlijk!

De Red Ball is een project van kunstenaar Kurt Perschke en de bal hopt deze week rond over verschillende locaties in Leuven, die – voor zover ik weet- de eerste stad in de Benelux is die het rode gevaarte op bezoek krijgt. Daarvoor was ie al te vinden in wereldsteden als Barcelona, Abu Dhabi, St. Louis, Korea, Sydney, Arizona, Norwich, Portland en Taipei. Dus is er ook een dikke proficiat nodig richting onze culture dienst om de bal tot bij ons te krijgen!

Het persbericht vertelt het volgende: “RedBall belichaamt namelijk vooral de creativiteit in elk van ons: de eenvoudige mogelijkheid om opnieuw te kijken en met een frisse blik te zien”, maar ik vind vooral het sociale aspect belangrijker. Mensen beginnen namelijk een klapke met elkaar te doen bij het aanschouwen van een groot, rood, opgeblazen stuk plastiek en net dat maakt het hele concept zo leuk!

Of zoals daHawkeyeCaller het zei op Twitter: “RedBall Works!”

Dus, ik stel dat u voor die RedBall ook zelf eens gaat opzoeken, net zoals al die anderen voor u. Nog te vinden tot 26 september, op de volgende locaties, in Leuven natuurlijk!

Meer info op de website van 30CC en Facebook.

Allemaal samen nu: “Rooooooooooooooooooooode Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal”!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s