Als God in Frankrijk – De #208Trip, Petit Bonheur

Je kan zélf ook deze geweldige roadtrip winnen op de Facebook pagina van Peugeot Belgium!

Bonjour les camarades! Het schone leven is weer voorbij…Maar alvorens me écht terug in de dagelijkse sleur te wentelen, nog een laatste en finaal relaas van onze heerlijke roadtrip… Ik liet u de vorige keer achter in Les Sources de Caudalie, waar we als royalty ontvangen werden, met bagage die gekuierd werd en het stalen ros dat voor ons geparkeerd werd! Onze twin-deluxe kamer bevond zich in “La grange au bouteau”, een prachtig houten buitenhuis, en was opgemaakt in koloniale stijl. Het hele gebouw was ingericht met een geweldig oog voor detail, een stijlvol marine thema met hoogglanzende sloepen aan de muur, vintage valiezen en herinneringen aan vergane glorie. Na een lekkere lunch in het restaurant, gingen we richting Biganos voor het volgende bezoekje op onze culinaire ontdekkingstocht.

Les sources de Caudalie - Koloniale stijl

Na een korte rit werden we in Biganos met open armen ontvangen door de zaakvoerster van Caviar de France in “Le Moulin de la Cassadotte”, een domein met een oude graanmolen die nu is omgevormd tot een organische steurkwekerij. Wat ooit begon als een uit de hand gelopen hobby van één man met een ton kaviaar per jaar, is nu een bloeiend bedrijf dat 2 soorten kaviaar produceert: de Diva en de Ebène. Na een kleine wandeling rond de molen en de bekkens waarin de steur zwemt, kregen we een boeiende uitleg over de daadwerkelijke productie van de zwarte bolletjes. Om een lang verhaal kort te houden, volstaat het om te vermelden dat de vrouwelijke visjes 10 jaar lang vrolijk rondzwemmen om dan te veranderen in ongeveer een kilo van het begeerde goedje. We mochten natuurlijk zelf ook eens proeven – een lepeltje van elke variant met een lekker glaasje wit. Caroline verkoos de verse kaviaar, de Diva, terwijl ik eerder een voorkeur had voor de Ebène, waarbij de eitjes worden geconserveerd in zout voor een maand of 4.

Caviar de France - Moulin de la Cassadotte

s’ Avonds mochten we nog een lekker gaan eten in Le Chapon Fin, en “fin” was het zeker en vast. De inrichting was ietwat bombastisch maar de perfecte bediening maakte dat helemaal goed. We werden getrakteerd op het 8-gangen menu “Parfums et Découverte”, mét aangepaste wijnen, en aangezien Caroline bob was, kwam dat heel goed uit voor mij. Bovenop de variatie van amuse-jes, voorgerecht, hoofdgerecht, pré-dessert (!) en dessert, mochten we ook nog kaasjes kiezen van het wagentje waar de Maître mee kwam aangerold… Een heel karretje vol kaas, my  idea of heaven! Na een welverdiende nachtrust (boenk patat het bed in en ronken), mochten we ons de volgende aanmelden in de Spa van Caudalie. In badjas en slippertjes dompelden we ons volledig onder in de weldaden van de Vinothérapie: het begon met een overheerlijke gezichtsbehandeling met al de crèmekes en goedheid van de druiven die op het domein gegroeid worden (en dan tot wellness productjes worden gemaakt in Parijs).  Tussendoor genoten we van het bubbelbad in een wijnton, omringd door de wijngaarden. Daarna volgde de hydrotherapie, een soort jetstreambad, waar Merlot en honing aan toegevoegd werden maar wat ik wat minder vond. Gelukkig was de honing wrap daarna absoluut geweldig: van kop tot teen ingesmeerd met honing en dan lekker ingepakt in een soort van warm dekentje… héérlijk!

In de namiddag stond er een foie-gras bezoekje op het programma maar we zijn eventjes stout geweest en hebben daarvoor gepast (sorry Patrice van IP Travel die het geweldige programma ineen gestoken heeft!). We zouden het een beetje jammer gevonden hebben moesten we niet eventjes Bordeaux kunnen gaan ontdekken, dus hebben we dat ook gedaan!  Op zich een klein genoeg stadje, met kleine piepe straatjes (de Peugeot paste maar net!) en nog iepe-pieperige ondergrondse garages. Naast de standaard winkels, vonden we in de zijstraatjes ook enkele funkier winkeltjes. Caroline was content met haar vondst van de echte Bordeaux Canneléetjes, ik vond het winkeltje van Mr. Poulet dan weer wel heel leuk.

We eindigden in stijl in “Le Petit Commerce”, waar we ons voldeden aan een schotel vol met schaaldiertjes, oesters en carpaccio met vis, en toen was het weer tijd om weg te dromen in ons half paleis. De volgende ochtend was het helaas alweer zondag, dus tijd om de terug richting den Belgique te scooten met het stalen bakske. In onze tussenstop, Orléans, gingen we op zoek naar Jeanne maar die was helaas foetsjie. Orléans ziet er wel echt heel leuk uit met zen peperkoekenhuisjes en indrukwekkende kathedraal, dus daar brengen we in de toekomst zeker nog eens een bezoekje aan… misschien het vriendje dan eens meenemen die jammer genoeg deze trip met lede ogen moest aanzien vanaf het thuisfront 🙂

Jeanne vonden we niet, maar wel deze mini beschermer van Orléans...

Daarna nog eventjes chipoteren rond de ring van Parijs en een uur of 4 later, was het gedaan met de verwennerij… Terug in Nijvel, moest ik helaas de 208 terug inruilen voor mijn eigenste, lompe stalen ros (en dat deed zeer mannekes!). En deze ochtend was het schone leven al helemaal echt voorbij toen de werkendag er weer aankwam. Ach ja, we hebben het maar gehad hé!

Nog een kleine wrap-up in tekenformaat en de verplichte dankuutjes links en rechts:

Merci Caroline om mij mee te vragen, een geweldige reiscompagnon te zijn en mij vanalles en nog wat bij te leren over de wondere wereld van de gastronomie. Danke Schon voor  @DidierBlokland van @PeugeotBelux om ons zuidwaarts te sturen in het Peugootje, @yannbalbaert voor de inspinazie, en zeker en vast ook @IPtravel voor de onberispelijke organisatie!

Advertisements

3 thoughts on “Als God in Frankrijk – De #208Trip, Petit Bonheur

  1. Erna Das says:

    Dat leek ons geweldig : jammer genoeg mag familie niet meedoen met de “win-reis” maar wie weet komt het er ooit van ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s